Моделі для чоловіків та жінок 

Пуловер з ажурним візерунком з кіс

Візерунок 1: гумка = ряди в прямому та зворотному напрямку (число петель кратно 11+4 + 2 кромкові). Кожен ряд розпочати і закінчити 1 кромковою. Лицьові ряди: 1 лицьова, * 2 виворітні, 3 лицьові, 3 виворітні, 3 лицьові, від * постійно повторювати, закінчити 2 виворітними, 1 лицьовий; виворітні ряди: петлі пров’язувати

на малюнку. Кругові ряди: * 3 лицьові, 3 виворітні, 3 лицьові, 2 виворітні, від * постійно повторювати.

Візерунок 2: ажурний візерунок з «кіс» (число i петель кратно 22 + 15 + 2 кромкові) = в’язати сот. схемою. На ній дано лише лицьові ряди. У виворітних рядах петлі пров’язувати малюнком, накиди пров’язувати виворітними. Почати з 1 кромкової та петель перед раппортом, раппорт постійно повторювати, закінчити петлями до стрілки А, петлею після раппорту та 1 кромковою. 1-28 ряди постійно повторювати.

Закриття петель голкою хрестоподібним способом: залишити кінець нитки в 3 рази довше за ділянку, що закривається. Швейну голку ввести в 1-у петлю з вивороту на лицьову і протягнути нитку. * Ввести голку в 3-ю петлю з лицьового боку на виворітну і протягнути нитку. Потім ввести голку в 2-у петлю з вивороту на лицьову, при цьому провести голку під ниткою, яка розташовується перед петлею. Протягнути нитку. Ввести голку в 4-у петлю з лицьового боку на виворітну. Протягнути нитку. Ввести голку з вивороту на лицьову в 3-ю петлю і при цьому провести голку над ниткою, яка розташовується перед петлею. Протягнути нитку. Від постійно повторювати.

Related posts