Поради та секрети 

Газовий, електричний чи вугільний: який гриль вибрати?

Захопившись грилюванням, важливо вибрати гриль, який задовольнятиме ваші потреби. За типом палива розрізняють електричне, газове та вугільне обладнання. Воно буває різних розмірів, тож для приватного користування легко підібрати варіант, незалежно від вибраного типу. Далі розглянемо особливості користування грилями цих типів, їхні переваги та недоліки для конкретних ситуацій.

Грилювання у дворі приватного будинку

Надворі можна встановити будь-який зі згаданих грилів. Хіба що електричний доведеться ставити близько від дому чи користуватися подовжувачем для його підключення. Якщо йдеться про габаритне обладнання, розраховане на багатьох осіб, переконайтеся, що його буде зручно переміщати по дільниці. Адже може виникнути потреба переставити газовий або вугільний гриль, наприклад, під крону дерева чи ближче до альтанки. Мобільні моделі зазвичай мають досить великі колеса, які допоможуть легко перевезти гриль, також водночас їхня конструкція не дасть йому рухатися самостійно.

Пікнік на природі: який гриль взяти

Влаштувати барбекю біля річки чи у лісі можна за допомогою гриля, який працює на дровах, вугіллі чи пелетах. Паливо, певна річ, потрібно одразу брати з собою. Підходящим варіантом буде і гриль в комплекті з газовим балоном. В будь-якому разі заздалегідь подбайте про належну кількість палива, особливо якщо передбачається тривалий відпочинок.

Газовий гриль від Grill Shop

Гриль для встановлення у квартирі

Збираючись готувати у квартирі, ви повинні вибрати обладнання, що не утворює диму. Відповідно, варто розглядати електричні та газові грилі. Хоча нагрівання цих моделей відбувається без диму, в процесі грилювання обов’язково слід користуватися витяжкою чи в крайньому разі готувати у добре провітрюваному приміщенні, наприклад, на балконі з відкритими вікнами.

Що ще треба врахувати при виборі гриля

Шукаючи оптимальний для себе гриль, звертайте увагу на такі умови:

  • Де саме плануєте користуватися ним: на дворі та в домі, на природі чи лише в квартирі.
  • Де він буде стояти та скільки місця займатиме. Виробники пропонують підлогові, настільні та вбудовані моделі.
  • Як ви збираєтеся його перевозити: для габаритних грилів знадобиться автомобіль, а невеликі портативні можна нести в руках.

Як бачимо, вугільний гриль підійде лише для готування надворі. Є сенс купити електричну модель, якщо будете готувати в квартирі чи будинку. А газовий – універсальний варіант, який дозволить насолоджуватись ароматними соковитими стравами будь-де. 

Зважайте, що обладнання на вугіллі розігрівається довше, ніж на газу чи електриці, проте може забезпечити більш високу температуру. Електрогрилі обмежені використанням у приміщенні, а газові здебільшого дорожчі. Широкий вибір грилів з детальним описом за посиланням https://grillshop.com.ua/ua/ на сайті Grill Shop допоможе визначитися з конкретною моделлю. Знаючи та враховуючи вищевикладені особливості, ви напевно виберете гриль, який задовольнить ваші очікування.

Related posts