В'яжемо на спицях 

Ошатний сарафан для дівчинки (4-5 років). Опис, схеми в’язання

Ваша дитина буде найкрасивішою в такому затишному та ошатному сарафані. Пов’язаний з м’якої вовни, він буде доречний як удома, так і на святі та в гостях.

У такому сарафані ніколи не буде надто спекотно чи надто холодно. Завдяки ажурній в’язці він дуже легкий і не соромить руху дитини. Виявивши фантазію, ви зможете прикрасити сарафан по-особливому.

Ошатний сарафан для дівчинки (4-5 років). Опис, схеми в’язання

Матеріали, сарафани:
Розміри: довжина виробу – 50 см; об’єм грудей-50 см; об’єм талії-49 см; об’єм шиї-25 см; довжина талії-22 см; довжина спідниці-58 см; ширина переда-17 см; ширина спинки-25 см; довжина лямки-20 см
Квітів: 2
Вам знадобиться: пряжа бузкова та меланжева ( 100 % х\б) близько 500 г, гачок № 2
Опис та схема процесу в’язання сарафану для дівчинки гачком:
Сарафан схема:
схеми Ошатний сарафан для дівчинки (4-5 років). Опис, схеми в’язання

Виконання:

Перед і спинка: почніть в’язати сарафан бузковою пряжею зверху від лінії грудей. Для цього наберіть ланцюжок з повітряних петель, що дорівнює обхвату грудей, і зімкніть ланцюжок у коло.

Далі в’яжіть по колу рядами зі стовпчиків накидом та повітряною петлею між ними. Продовжуйте в’язати ряди до потрібної висоти (довжина до талії).

Спідниця: коло талії поділіть на 5 частин (за кількістю 7 стовпчиків). В’яжіть ряди стовпчиків з накидом, у кожній п’ятій частині робіть збільшення — «рогатку», вив’язуючи з однієї петлі два стовпчики з накидом і повітряною петлею між ними.

Пров’язавши один ряд, приєднайте пряжу меланжевого кольору. Рогатку в’яжіть через ряд, тобто тільки в рядах меланжевих. Бузкові ряди пров’язуйте зазвичай, без збільшення, стовпчиками з накидом на кожній петлі попереднього ряду до потрібної довжини спідниці.

Для рюшів, що йдуть по нижньому краю спідниці, пров’яжіть по одній рогатці між стовпчиками попереднього ряду.

Лямки: лямки в’яжіть із 5 стовпчиків з накидом до потрібної довжини. Почніть в’язати лямку з переду і коли вона досягне потрібної довжини, пров’яжіть її разом зі спинкою.

Також зв’яжіть другу лямку. Зв’яжіть рюші для кожної лямки з боку пройми так само, як рюші по низу спідниці.

Горловина: обв’язується разом із лямками 3 рядами стовпчиків без накиду.

Оздоблення: 2 нитки меланжевої пряжі в кілька складень і завдовжки 75 см кожну складіть навпіл і закріпіть один за одного і центральний стовпчик переда.

Потім кожною ниткою в різні боки проплетіть ряд, просовуючи нитку між стовпчиками, горловиною через лямку і назад. Коли нитки вийдуть на передню сторону, проплетіть 1 ряд вниз навхрест через стовпчик.

Поясок: з меланжевої пряжі зв’яжіть ланцюжок потрібної довжини. Потім пров’яжіть на ній 1 ряд стовпчиків без накиду. Протягніть шнурок між стовпчиками з накидом по лінії талії.

Related posts