В'яжемо на спицях 

Як зв’язати дитячі шкарпетки спицями

Для в’язання шкарпеток (22 р-ра) знадобиться пряжа DROPS merino (175м/50г), панчішні спиці 3мм. В’яжемо в 2 нитки.

Дитячі шкарпетки спицями, опис роботи
Набрати 36 петель, поступово розподілити їх на 4 спиці, з’єднати в коло і в’язати гумку 1×1 на необхідну висоту. Далі лицьовими 10 рядів. Для формування п’яти об’єднати петлі із двох спиць (16 петель), і в’язати поворотними рядами укріплену стінку п’яти, тобто. в лицьовому ряду одну петлю пров’язати лицьовою, другу зняти, не пров’язуючи, нитку за роботою, так до кінця ряду. Роботу повернути, вив. ряд – всі виворітні. В’язати 10 рядів. Такий спосіб в’язання робить п’яту міцнішою. П’ятка в’яжеться поворотними рядами, тобто. туди-назад, не по колу.

Далі в’язати підошву
10 петель лицьовими, 2разом лицьовою, повернути роботу. 5 петель виворітними, 2 разом виворітними, повернути роботу. 5 петель лицьовими, 2 разом лицьовими, повернути роботу. В’язати таким чином, доки не залишиться 6 петель.

Далі набрати по бокових краях стінки п’яти по 9 петель і в’язати кругову лицьовими, у своїй роблячи зменшення по боках, тобто. на третій спиці на початку в’язати 2 разом з нахилом вліво, далі всі осіб., на четвертій: в кінці 2 разом з нахилом вправо. Продовжити зменшення, поки на спицях не залишиться 36 петель.

Далі в’язати лицьовими кругову, поки довжина стопи не буде на 2 см коротше бажаної довжини шкарпетки.

Мисок в’язати лицьовими чергуваннями рядів із убавками та без. Розподілити по 9 петель на кожній спиці. На першій і третій спицях в’язати: першу петлю лицьової, 2 разом лицьової з нахилом вліво, далі осіб. до кінця спиці, на другій та четвертій спицях: лицьові до останніх трьох петель, 2 разом з нахилом вправо, 1 осіб.

Коли на спицях залишиться по 2 петлі, просмикнути в них нитку, стягнути, нитку заправити. Всі! Шкарпетки готовий! Другий і в’язати аналогічно.

Додаток за схемою в’язання
На передній частині шкарпеток можна за бажанням розмістити будь-який візерунок. Тільки слідкуйте за тим, щоб він був не надто об’ємним та не мав надто високий рапорт. Інакше можуть виникнути проблеми із завершенням візерунка в районі миску. На жаль, автор не дає схеми візерунка, тому ми пропонуємо кілька простих і складних варіантів.

Related posts