В'яжемо на спицях 

Набір спицями. Шапочка та шкарпетки. Як в’язати

Комплект спицями
Обхват голови: 56 см
Розмір шкарпеток: 37-38
Вам знадобиться:

200 г сірої (N° 17) пряжі Adelia LUCAS (70°/про вовну, 30°/про акрил, 218м/100 г)
200 г бежево-сірої (№ 13) пряжі секційного фарбування Adelia Romantic (100°/вовна, 300 м/100 г)
20 г сірої (№ 12) пряжі Adelia Fibra (100°/про поліефір, 200 м/50 г)
панчішні спиці Gamma № 2
спиці Gamma №3,5
Набір спицями. Шапочка та шкарпетки. Як в’язати
Лицьова гладь: осіб. нар. – Особ. п., вив. нар. -зн. п., у кругових рядах в’язати лише осіб. п.

Основний візерунок: 1-й р.: Особ. п. 2-й р.: вив. п. 3-й р.: кром., д витягнути довгу п. (2-2,5 см), обкрутити її навколо робочої нитки і розкласти перед роботою, притримуючи великим пальцем лівої руки, пров’язати п.,

що знаходиться на лівій спиці, 1 осіб., Повторювати від д, крім. 4-й р.: вив. п. 5-й р.: кром., * осіб витягнути довгу п. (2 -2,5 см), обкрутити її навколо робочої нитки

розташувати перед роботою, притримуючи великим пальцем лівої руки, пров’язати п., що знаходиться на лівій спиці, 1 осіб., Повторювати від д, крім. 6-й р.: вив. П. Повторювати з 3-го по 6-й р.

П’ята «бумеранг»: в’язати на петлях 1-ї та 4-ї спиць, розподіливши їх на 3 частини. Петлі 2-ї та 3-ї спиць відкласти.

Перша частина п’яти. 1-й нар. (Особистий р.): пров’язати осіб. та повернути роботу. 2-й нар. (ізн. р.): почати з виконання подвійної петлі нитку розташувати перед роботою, праворуч ввести спицю в 1-у п., зняти петлю і туго затягнути нитку назад (щоб згодом не утворювалися отвори);

Набір спицями. Шапочка та шкарпетки. Як в’язати

(100 % поліефіру, 200 м/50 г) Спеціальна міцна нитка, яка використовується при в’язуванні шкарпеток для запобігання п’яті та миска від випирання. Вироби служать набагато довше і зберігають форму.

петля прокручується на спиці і стає подвійною; нитку знову розташувати перед роботою, інші петлі пров’язати вив. та повернути роботу.

Далі в’язати укороченими рядами. 3-й р.: спочатку ряду виконати подвійну петлю, потім зв’язати осіб. п. до подвійної петлі в кінці ряду та повернути роботу. Подвійну петлю не пров’язувати! 4-р на початку ряду виконати подвійну петлю, зв’язати вив. п. та подвійний петлі в кінці ряду і повернути роботу.

Повторювати 3-й та 4-й р., поки між подвійними петлями не залишаться лише петлі середньої третини. Потім на всіх петлях носка зв’язати 2 коло. нар. осіб. гладдю, пров’язавши в 1-му р. кожну подвійну петлю як 1 п. Петлі верхньої частини стопи знову відкласти.

Друга частина п’яти. 1-й нар. (особ. р.): петлі правої та середньої третини пров’язати осіб. та повернути роботу.

2-й нар. (Ін. Р.): Виконати подвійну петлю, петлі, що залишилися середній третини пров’язати изн. та повернути роботу.

3-й р.: Виконати подвійну петлю, зв’язати осіб. п. до подвійної петлі, пров’язати її як 1 осіб. п., 1-у п. лівої третини пров’язати осіб. та повернути роботу.

4-й р.: виконати подвійну петлю, зв’язати вив. п. до подвійної петлі, її пров’язати як 1 вив. п., 1-у п. правої третини пров’язати вив. та повернути роботу. Повторювати 3-й та 4-й р., поки в роботу знову не будуть включені всі петлі п’яти. Далі в’язати круговими рядами на всіх петлях носіння.

Щільність в’язання. Особ, гладь, спиці № 2: 34 п. х 42 р. = 10 х 10 см; основний візерунок, спиці № 3,5: 17 п. х 29р. = 10 х 10 см.

Комплект спицями-шапочка: виконання роботи
додатковою ниткою на спиці № 3,5 набрати 84 п. та зв’язати 2 р. осіб. п. Далі в’язати коло. нар. осіб, гладдю ниткою Adelia LUCAS.

Через 10 см = 30 грн. від набірного краю для формування денця пров’язати кожну 9 і 10 п. разом осіб.

Пров’язати 2 р. осіб. гладдю без зменшень. Повторити зменшення, пров’язуючи кожну 8-у та 7-у п. разом осіб.

Пров’язати 2 р. осіб. гладдю без зменшення. Повторити зменшення, пров’язуючи кожну 7-у та 6-у п. разом осіб.

На спицях 62 п. Далі в’язати основним візерунком ниткою в два додавання (1 нитка Adelia LUCAS і 1 нитка Adelia ROMANTIC).

Розділити кількість петель на 6. У кожному 2-му р, пров’язувати наприкінці кожного сектора па 2 п. разом осіб, поки на спицях не залишиться 16 п. У слід. нар. всі петлі пров’язати по 2 особи.

8 п., Що Залишилися, стягнути і закріпити нитку. Розпустити додаткову нитку, перенести 44 п. (по 22 п. ліворуч/праворуч від середини шапочки) на робочі спиці і в’язати прямими і зворотними рядами осіб. гладдю ниткою Адеlia LUCAS у дві будови. Через 12 см = 35 грн. закрити петлі.

Related posts